ROŽAJE – Predsednik Opštine Rožaje Rahman Husović obratio se rukovodstvu i građanima Novog Pazara, Tutina i Sjenice povodom novonastale zdravstvene situacije izazvane korona virusom.

“U svoje lično ime i u ime svih građana Rožaja izražavam iskreno žaljenje zbog aktuelne epidemiološke situacije sa kojom se suočavate. Posebno saosećamo sa porodicama koje su od posledica virusa izgubile svoje članove, a onima koju su oboleli želimo brz oporavak. Potresne slike iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice koje ovih dana preplavljuju javnost svedoče o ozbiljnosti zdravstvenog izazova koji vas je zadesio” – kaže Husović.

Naglasio je da su građani Rožaja na raspolaganju za svaki vid pomoći i poželeo brz oporavak.

“Poručujem vam da su rožajska opština i njeni građani na raspolaganju za svaki vid pomoći koju možemo pružiti u ovim, nažalost, ograničenim okolnostima. Ubeđen sam da će zdravstvena kriza, koja iz dana u dan raste, uskoro postati ružna prošlost koja će se naći među problemima koje su vaši građani uspešno prevazišli jer istorija svedoči o strpljivosti, iskrenosti i istrajnosti ljudi vašeg i našeg kraja. Od srca vam želimo da vaše lokalne zajednice, kao i ostali gradovi u Srbiji, krenu u oporavak od posledica korona virusa i da kao region pobedimo u ovoj zajedničkoj borbi. Rožaje je svom svojom snagom uz vas utoliko više što nas povezuju neraskidive rodbinske, prijateljske i kulturološke veze” – zaključuje se u pismu predsednika Opštine Rožaje Rahmana Husovića.

E.Ćorović