Piše: Esad Rahić, potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća

NOVI PAZAR – Raduje me da će tri sandžačke bošnjačke stranke imati 9 poslanika u Skupštini Republike Srbije. Raduje me da će i naše komšije sandžački Srbi imati značajan broj poslanika u srbijanskom parlamentu. To je značajna politička snaga i koncentracija sandžačkih poslanika.

Odavno sandžaklije nisu imale ovoliko predstavnika u srbijanskom parlamentu. I to je sjajna činjenica. Invazija Covida 19 na sandžačke gradove je pokazala da bolest ne gleda na veru i naciju. Da kosi sve pred sobom.
Tragedija dvojice Sjeničaka, kojima nije u Užicu pružena neophodna medicinska pomoć, već su vraćeni kući, čime su osuđeni na sigurnu smrt, ukazuje i na druge aspekte ovog problema.
Sjenica i Sjeničani su uvek u svakom pogledu bili upućeni na Novi Pazar, a ne na udaljeno Užice. Veštačko umetanje Sjenice u Zlatiborski okrug je neprirodno i nelogično, na štetu građana Sjenice.

Po svim odlikama Sjenica pripada okrugu i regionu gde se već nalaze Novi Pazar i Tutin.
Poslanici iz Sandžaka se tokom narednog četvorogodišnjeg perioda moraju potruditi i boriti da se ova nepravda i nelogičnost ispravi, pre svega u korist građana Sjenice i Gornje Pešteri.

Ja se nadam da će sandžački poslanici imati sluha, upornosti i istrajnu volju da isprave ovu grešku i nepravdu i da omoguće Sjeničacima da budu tamo gde žele i gde im mesto pripada.

indeksonline.rs