SARAJEVO – Delegacija Bošnjačkog nacionalnog veća na čelu sa predsednicom dr. Jasminom Curić posetila je sarajevsku Opštinu Centar i tom prilikom se susrela sa načelnikom Opštine prof. dr. Nedžadom Ajnadžićem i predsedavajućom Opštinskog veća Karolinom Karačić.

Načelnik Ajnadžić je istakao koliko je značajno da se pomogne narodu Sandžaka, posebno najpogođenijim opštinama gde je koronavirus izazvao najviše smrtnih slučajeva među stanovništvom.

“U našoj državi imamo istu vrstu problema, ali sam mišljenja da mora postojati solidarnost. Stoga su izvršna i zakonodavna vlast Opštine Centar saglasni da izdvojimo 30.000 KM za potrebe borbe protiv koronavirusa, a sredstva ćemo uputiti narodu Sandžaka” – objasnio je Ajnadžić.

Curić je uz reči zahvalnosti naglasila značaj ovakve saradnje između Opštine Centar i Sandžaka.

BNV

“Mi ne možemo zahvaliti za sve što su nam pružili stanovnici Bosne i Hercegovine tokom ovih teških meseci za naš narod u Sandžaku. Pre svega nama je drago za interesovanje za stanje u Sandžaku, a situacija je i dalje ozbiljna. Od ukupnog broja umrlih od koronavirusa u Srbiji, 20 posto je iz tri sandžačke opštine Novi Pazar, Sjenica i Tutin, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije. Osim materijalne pomoći koja nam je bitna, važnija nam je to što smo osetili da nismo sami. To nam je dalo dodatnu snagu. Prethodno su nam pomagali lekari iz Sarajeva i Tuzle. Kada sve ovo bude iza nas nadamo se saradnji na polju kulture, obrazovanja i umetnosti” – izjavila je Curić.

Predsedavajuća Opštinskog veća Centar Karolina Karačić je ovom prilikom izjavila da je pre svega ljudska osobina da se pomogne susedima koji trebaju pomoć.

“Ova vanredna situacija je dobro usložnila naš život i zbog nje smo dosta aktivnosti morali promeniti ili potpuno obustaviti. Sa velikim interesovanjem pratimo situaciju u Sandžaku i na inicijativu načelnika Ajnadžića Opštinsko veće je prihvatilo ideju da se pomogne, posebno u tri najugroženije opštine. Kako vidimo ceo svet je u sličnoj situaciji. Solidarnost i osećaj ljudskosti stvaraju potrebu da pomažemo jedni drugima u teškim situacijama” – kazala je Karačić.

BNV/indeksonline.rs