NOVI PAZAR – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Novom Pazaru, lišili su danas slobode A.D. iz tog grada zbog sumnje da je počinio krivično delo lažno predstavljanje.

Prema našim saznanjima, osumnjičeni je koristeći legitimaciju Nezavisnog policijskog sindikata, kojeg je inače član, zaustavljao i legitimisao migrante na teritoriji Novog Pazara.

Kako saznaje indeksonline.rs, uhapšeni A.D. je bivši hodža i uposlenik Islamske zajedine u Srbiji.

A.D. je od ranije poznat javnosti po brojnim kontraverznim postupcima.

Najpre je 2017. godine istupio iz Rijaseta Islamske zajednice Srbije da bi se priključio Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji.

Zatim je u oktobru 2018. godine sa grupom uposlenika Islamske zajednice i članova Zukorlićeve SPP izvršio nasilni upad u Gradski parlament, zbog čega je protiv njega i podneta krivična prijava.

Član je mnogih nevladinih organizacija koje za svoje članove izdaju legitimacije nalik na policijske poput “Evropske policijske organizacije” i “Internacional police”.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje osumnjičeni koristi pronađen je gasni pištolj i desetak službenih legitimacija.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here