BEOGRAD – Savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević izjavila je danas da je “politička priča je pokrenula lavinu dezinformacija” o stanju u Novom Pazaru, koja se “krije u sukobu izmedju tri struje političkih stranaka” u tom gradu.

“Nemojte zaboraviti da govorimo u gradu u kojem jedan od političkih lidera svoju matičnu državu naziva fašističkom tvorevinom”, rekla je Vasiljević, za TV Prva”, prema čijim rečima su dogadjaji kod dočeka premijerke Ane Brnabić bili očekivani.

Vasiljević je rekla da su se tamošnja politička prepucavanja prebacila i na polje zdravstva navodeći i da poltičku igru pre svega igraju “(Muamer) Zukorlić i (Sulejman) Ugljanin”, a “pre svega Ugljanin koji pokušava da destabilizuje Srbiju”.

“Mala grupa je zviždala i okretala ledja. Kad je polazila premijerka Ana Brnabić u Novi Pazar znali smo šta će da se desi, služba i policija u ovoj zemlji rade, imamo takve informacije”, naglasila je Vasiljević.

Kako je navela, “greška je što gradjani nisu na vreme obaveštavani o situaciji nego se dozvolilo raznoraznim političkim frakcijama i njihovim medijima da od ovoga naprave političku priču”.

“Nije bilo dovoljno brze komunikacije Ministarstva zdravlja i lokalne samouprave gde je trebalo na dnevnom nivou ljudima reći koliko je ljudi zaraženo i kakva je zaista situacija a ne da se dozvoli da društvene mreže postanu osnovno sredstvo informisanja”, rekla je Vasiljević.

Prema njenim rečima, svako ko se pozabavio time šta Novi Pazar ima od medicinske opreme, zdravstvene infrastrukture, video je da je dobro obezbedjen.

Ona je rekla da država nema potrebe da “laže” o broju zaraženih u umrlih od korone, navodeći da Srbija nije velika k’o Amerika već “selo u kojem je moguće proveriti sve to, ne možete (obolele) ljude sakriti”.

“Sad se dovode članovi Kriznog štaba u situaciju da se izvinjavaju za svoj rad u dva i po meseca ili višedecenijske karijere nekim ljudima samo zato što su odlučili – eto mi ćemo da objavimo nekakav izveštaj i pozvaćemo se na ne znam šta”, rekla je Vasiljević.

Ona je navela da je cilj takvog postupaja da se “uruši ugled (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića kao i vlade i da se iznerviraju gradjani”.

Beta