BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da ga ne interesuje ko je Srbin, a ko Bošnjak i da svaki građanin mora da dobije najbolju moguću zdravstvenu negu i pomoć, kao i da mu smeta što je sve politika i što se pojedini iživljavaju i mrcvare naše lekare koji se bore za zdravlje i živote naših građana.

“Gledao sam kako napadaju i Kona, Srđu Jankovića, Kisićku, Nestorovića i druge, niko nam ne valja”, rekao je Vučić za Pink,

Kaže da su lupali ranije u šerpe žaleći se kako ih vlast drži u zatvoru, a sada im je ta ista vlast kriva što je popustila mere.

“Posle kažu ”ti si kriv, jer se korona rasplamsala””, dodao je Vučić.

Ističe da želi da pokaže interesovanje prema onima koji rade i bore se, umesto nekih koji kao u filmu Variola vera čekaju da im neko ostavi pitanja ispred kancelarije.

Vučić naglašava da većina radi na fanastičan način uz mnogo truda i zahvalio im još jednom na tome.

“Hvala i svim ljudima u Pazaru koji razumeju šta se zbiva i koliko se država bori. Ne interesuje me ko je Srbin, a ko Bošnjak, svaki građanin mora da ima najveću i najbolju zdravstvenu negu i pomoć i ima je”, naglasio je Vučić.

Takođe, kaže da su besmislice da nema dovoljno PCR testova za koronu, pošto ih u ovom trenutku ima 270.000, a i svake nedelje ih država još kupuje.

Predsednik napominje da ne može da se zatvori cela zemlja pošto bi se “digla kuka i motika” kada bi zbog toga počela otpuštanja i dodaje da je jedan Erbas kao jedna od najmoćnijih kompanija u svetu otpustio 15.000 ljudi.

Govoreći o zahtevima pojedinih Bošnjaka da im pomognu Bošnjaci iz BiH, Vucić kaže da nema nikakvih problema da pomognu ako misle da ima potrebe, ali je ukazao da situacija u BiH nije bolja nego u Srbji, kao i da nema u BiH tako dobre opremljene bolnice za kovid kao što je bolnica u Novom Pazaru, iako to nije jedna od najvećih gradova u Srbiji.

Predsednik Srbije dodaje da nema nikakav problem sa tim, kao ni po pitanju otvaranja konzulata kada su to tražili u Novom Pazaru, ali je istakao da će država Srbija u tom delu zemlje izdraditi i autoputeve i bolnice, vrtiće i drugo, a ne neko drugi.

“Dva dana se pojave u novinama i onda kažu ”Vučiću, rešavaj to sam””, dodao je Vučić.