NOVI PAZAR – Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je da je Srpski atletski savez (SAS) zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane pandemijom korona virusa bio prinudjen da još jednom koriguje kalendar atletskih takmičenja.

“Prioritet je održavanje nacionalnih prvenstava za uzraste od mladjih juniora do seniora. U alternativi su i šampionati sa grupama disciplina u više atletskih centara. Imamo ih dosta jer je SAS na tome predano radio u poslednjoj deceniji”, rekao je Zuković.

On je dodao da veruje da će se u Srbiji i svetu stanje uskoro normalizovati i da će do tada atletičari na nacionalnim šampionatima poštovati mere zaštite.

Zuković je najavio da bi atletskih akcija trebalo da bude i pre prvog narednog takmičenja, a to je juniorsko prvenstvo Srbije planirano za 28. i 29. avgust.

“Neminovna je smena generacija u jednom periodu, pa želimo da je bezbolno sprovedemo i da od 20. avgusta okupimo u Novom Pazaru naše najtalentovanije atletičare i atletičarke. Oni bi trebalo da budu nosioci reprezentativnih akcija do 2028. godine”, zaključio je Zuković.

indeksonline.rs/Beta