Baner

NOVI PAZAR – VD direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović izjavio je danas, da ljudi koji pokreću peticiju za njegovu smenu nisu učestvovali u lečenju pacijenata od kovida a da ima i onih kojima su pokrenuti postupci za oduzimanje radnih dozvola zbog nedozvoljenih abortusa po privatnim klinikama.

“Isti ljudi, su onda kada je trebalo da se stane na front i branik, još u martu, upravo ti kolovođe su tražili da pobegnu iz bolnice i da ne budu tu. Jedan od njih je tada doneo bolovanje od psihijatra, da ima dijagnozu i da ne može da ulazi u operacionu salu. Pošto psihijatrijska oboljenja traju i pre i posle, kako onda posle, možeš da uđeš i operacionu salu. Zaista vrlo zanimljiva dijagnoza” rekao je Mahmutović i kazao se o osobama protiv kojih su mnoge kolege, načelnici drugih odeljenja pisali razne prijave zbog nedolaska na konsultacije i čestog slanja pacijenata van Novog Pazara kada nije trebalo da se šalju.

Mahmutović navodi da u redovima potpisivača peticije ima kolovođa koji imaju zanimljive prijave da se protiv nekih vodi postupak za uzimanje licence za rad kao lekari, jer su radili abortuse u neprijavljenim ordinacijama tokom kojeg je jedna žena zamalo preminula i hitno je prebačena u KC Kragujevac gde su joj se lekari mesecima borili za život.

“Ni jednog trenutka nikada nismo bili bez kiseonika, ni jednog trenutka bolnica nije bila bez antibiotske terapije i drugih terapija za lečenje pacijenata. Prostorni kapaciteti su se povećavali kako je rastao broj pacijenata” rekao je on.

Mahmutović je pojasnio da se pripremilo sve neophodno i to 120 ležajeva a u trenutku kada je došlo do vrhunca interno odeljenje i neurologija su prebačeni u novopazarsku banju.

“Kolege koji sada pišu peticije su verovatno instruirani politički ili Bog zna kako i pokušavaju da destabilizuju rad ove ustanove jer mi sada prelazimo u non kovid režim i počeli smo sa radom. Dečije odeljenje se vratilo u svoje prostorije, interno takođe kao i odeljenje neurologije, ali, očito da pojedinci i dalje žele da drže neku tenziju i da prave problem u organizaciji rada. Rad mora da se odvija, po svim zakonima ne sme da bude ugrožen ni jedan pacijent tokom rada” rekao je on

Mahmutović zaključuje da su angažovani i advokate, koji su već podneli krivične prijave protiv raznih pojedinaca i organizacija koje su ugrožavale rad Bolnice i moj lični integritet i onda će sve to morati da se dokazuje na sudu.

2 KOMENTARA

  1. Znači ti imaš pravo da ideš na bolovanje i da se razboliš za vreme korone u N. Pazaru a drugi su lažirali. Sramota. Pa nisi se rodio u fotelji. Radi posao za koji si se školovao. Kojantuga da ga ne smene. Bolest teška

  2. Pa i ti si pobegao na pocetku drugog talasa epidemije, jedini pravi heroji su medicinske sestre koje su svo vreme trajanja epidemije bile na svojim radnim mestima i radile u nevorovatnim uslovima obucene u skafandere po 8 – 10 sati, njih treba najvise nagraditi za svu muku koje su pretrpele !

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here