PRIJEPOLJE – Novizabrani predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić, izjavio je danas da će prioritet nove vlasti čiju okosnicu čine SNS i SDP Rasima Ljajića, biti transparentnost, stavljanje građana u prvi plan ali i infrastrukturno poboljšanje i razvoj turizma, a kako ističe za to su izabrali koaliciju koja je već dokazana u toj opštini.

“Želimo da sprečimo curnje budžeta ove opštine kako bi efikasnije kvalitetnije radili. Pored toga, razvijaćemo i turizam, razvoj poljoprivrede i privrede ali nam je najbitnije da sprečimo rasipanje budžeta kako bi građanima bilo bolje” rekao je Babić.

Kako ističe, za partnera u tom poslu, izabrali su SDP Rasima Ljajića i grupu koja je dokazana kao jako odgovorna i organizovana, koja ima konstruktivna rešenja, koja daje sebe i da sa tim timom ima plan da popravi sve ono što nije valjalo u Prijepolju.

Esad Hodžić iz SDP- rekao je novinarima nakon izbora na funkciju za zamenika predsednika opštine da će ovaj tim koji je danas formiran a koji odlikuju organizovanost, timski rad i posvećenost razvoju Prijepolja.

“Obratićemo pažnju na sve delove opštine koja je zapuštena na svim poljima od infstrukture, preko zdravstva, školstva i poljoprivrede. U ovom timu koji je danas Babić predložio ja vidim garanciju i sigurnost” rekao je on.

Vlast u Prijepolju formirana je danas okosnicu čine SNS i SDP a u koaliciji su i liste Zajedno za prijeo

Vladajuću većinu u gradu na Limu činiće liste „Aleksandar Vučić – Ivica Dačić – Za našu decu“ sa 16 mandata, „Zajedno za Prijepolje – Rasim Ljajić“ 11 mandata, Grupa građana „Za bolje Prijepolje – Lutka“ i Grupa građana „Za čisto Prijepolje“ sa po jednim mandatom.

U opoziciji će naredne četiri godine sedeti osam odbornika Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, tri odbornika Demokratske partije Sandžaka i jedan odbornik Stranke demokratske akcijedr Sulejman Ugljanin. Skupštinski dom u Prijepolju broji 41 odbornika.

indeksonline.rs