TOMISLAVGRAD – Vlasti u BiH danima upozoravaju da se smanje okupljanja većeg broja ljudi i otkažu svadbe koje su se pokazale mestima najvećeg širenja korona virusa, a na zapadu zemlje policija je angažovana kako bi sprečila održavanje svadbenih veselja.

Nova 333 slučaja zaraze korona virusom i tri povezana smrtna ishoda zabeleženi su u subotu u BiH, od čega je u Federaciji BiH bilo 244 pozitivnih, a u Republici Srpskoj 89.

Kako prenosi zagrebački Jutarnji list, vlasti Hercegbosanske županije (HBŽ) sinoć su zaustavile održavanje dve svadbene proslave u Tomislavgradu koje su upriličeni uprkos ranijoj zabrani.

Portal Tomislav njuz objavio je nesvakidašnju fotografiju na kojoj se vide pripadnici specijalne policije ispred jedne sale za venčanja i kojima je zadatak da ne dopuste svatovima ulazak u svadbenu salu, jer je odluka Kriznog štaba HBŽ od prošlog petka jasna: ”Zbog pogoršane epidemiološke situacije na dve sedmice zabranjeno je održavanje svadbi i svih drugih proslava, budući da predstavljaju najveći izvor zaraze koronavirusom”.