NOVA VAROŠ – Dr Branko Popović novi je predsednik Skupštine opštine Nova Varoš na predlog 16 odbornika koalicije Srpske napredna stranka (SNS) u Novoj Varoši koji čine GG „Novi ljudi za Novu Varoš” – Radosav Vasiljević, koja je i do sada uz SNS bila okosnica vlasti u tom gradu, Pokret socijalista Aleksandra Vulina i Sandžačka demokratska partija – Rasima Ljajića.

Popovića je podržala i opozicija jer je za njegov izbor glasalo 22 odbornika, a protiv je bilo tri.

Branko Popović, rođen je 18. aprila 1975. godine završio je Medicinski fakultet Univerzitete u Beogradu kao i Specijalizaciju iz oblasti pneumoftiziologije. Oženjen je i ima dvoje dece.

Izabran je i zamenik predsednika skupštine Radomir Matović za koga je glasalo 18 odbornika, šest je bilo protiv a jedan nije glasao. Funkciju sekretara obavljaće Danijela Popadić za koju je glasalo 22.

U opozicija će naredne četiri godine biti SPS sa četiri odbornička mandata, GG „Opstanak – zato što možemo bolje“-Dimitrije Paunović takođe sa četiri, Zdrava Srbija sa jednim, Srpska narodna partija (SNP) – Dušan Matović sa jednim kao i GG „Za bolju Novu Varoš“ -Nikole Jelića koji je u prošlom mandatu bio predsednik lokalnog parlamenta.

indeksonline.rs/GZS/PP Media/Foto:A.Rovčanin