NOVI PAZAR – Dosadašnji košarkaš Novog Pazara Tarik Brunčević potpisao je jednogodišnji ugovor sa ekipom Galacija, koja se takmiči u najjačoj ligi Rumunije.

“Posle pet lepih sezona, gde smo u poslednje dve igrali ozbiljna takmičenja poput Košarkaške lige Srbije (KLS) i ABA 2 lige, mislim da je bilo vreme da odem iz Pazara. Radio sam jako i tokom leta s trenerom Samirom Hačkovićem”, rekao je Brunčević.

On ima 24 godine, visok je 206 centimetara i igra na poziciji krila.

Brunčević je prošle sezone u KLS za oko 25 minuta na terenu ostvario prosek od 12 poena, pet skokova i dve asistencije, uz 53 odsto šuta iz igre, 48 odsto za tri poena i 86 procenata sa linije za slobodna bacanja, dok je u ABA 2 ligi beležio 10 poena, tri skoka i asistenciju.

“Dobio sam mnogo ponuda iz celog regiona, ali odlučio sam se za Rumuniju. Tamo se igra košarka sa dosta tranzicije i šuteva za tri poena, što meni potpuno odgovara. Pripreme startuju 1. septembra, čemu se iskreno radujem. Verujem da na ovaj način počinjem dugu i uspešnu internacionalnu karijeru”, zaključio je Brunčević.

M. Minić