Globus osiguranje

NOVI PAZAR – U novopazarskoj Opštoj bolnici trenutno je smešteno 12 kovid pacijenata, nijedan nije priključen na respirator i svi se nalaze van životne opasnosti, izjavio je za Tanjug državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je od danas na toj funkciji, Mirsad Ðerlek.

Ðerlek, doskorašnji koordinator novopazarske regionalne bolnice, rekao je i da tokom noći nije bilo smrtnih ishoda i da se bolnica polako pretvara u nonkovid sistem, dodajući da je “na pola koraka do cilja” da “isprati” i tih 12 pozitivnih pacijenata.

“Uspeli smo da uz pomoć države, zdravstvenih radnika Opšte bolnice, građana, Gradske uprave Novog Pazara, pokažemo jedinstvo i da se odupremo ovom izuzetno teškom izazovu u borbi protiv kovida-19”, naveo je Ðerlek.

On je istakao i da je novopazarska bolnica spremna u slučaju da dođe do novog talasa virusa.

“Pre nekoliko dana smo počeli da oprezno prevodimo bolnicu u nonkovid, vodimo računa o pacijentima koji nisu kovid pacijenti. Otvaramo do kralja nedelje neurološko odeljenje i internistički blok sa svim službama i koronarnom jedinicom. I da se pojavi novi talas, mi smo ostavili 130 mesta koja su u alternativi”, kazao je Ðerlek.

Ðerlek je podsetio da je 8. jula bilo čak 100 prijema u bolnici i podvukao da je situacija sada mnogo bolja.

indeksonline.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here