NOVI PAZAR – Sumeja Aljović (9 godina) iz Novog Pazara želela je da ima bezbrižno djetinjstvo. Na krilima mašte često bi pričala o svojim željama i snovima ozarenog lica i lijepog, umiljatog osmjeha.

Njeni snovi su se jednog dana pretvorili u košmar. Njeno ozareno lice se pretvorilo u umorno ali je osmjeh bar pomalo ostao.

Sve je počelo visokom temperaturom. Na izgled je sve djelovalo prolazno. Ali njeno srce je na trenutak stalo. Uput je dobijen i mala Sumeja se našla u Beogradu na ispitivanje đe joj je ustnovljena “infekcija izazvana SARS COV-2 koja se komplikovala kliničkom slikom Kawasaki vaskulitisa”.

Doktori su arhivu bolesti prebacili faksom na tursku kliniku kako bi Sumeja dobila termin što prije za operaciju srca koja košta 21.000€. Djevojčica je sa majkom puštena kući kako bi prikupili sredstva i dokumenta za odlazak na operaciju.

Porodica Aljović nije u mogućnosti da obezbijedi novčana sredstva za ćerku pa je pokrenuta akcija prikupljanja pomoći u Novom Pazaru a mi smo se priključili akciji kako bi zajedničkim snagama olakšali maloj Sumeji.

Pokušajte sada gledati očima Sumeje…
Njena želja je sada samo da ozdravi. Neđe iz prikrajka gleda svoje drugare kako trče školskim dvorištem puni poleta, bave se sportom, igraju se, nadajući se da će nekada moći da im se pridruži.

Poštovani prijatelji, omogućimo Sumeji da ostvari svoje snove i živi djetinjstvo kao i sva druga djeca. Pogledajmo u svoju djecu i neće nam biti teško da pomognemo.

Do sada je prikupljeno oko 3000€. Ostalo je još 18.000€.

Kontakt telefon :0691155713


Udruženje građana Otvorena ruka