NOVI PAZAR – Portparolka Doma zdravlja u Tutinu Azra Dreković rekla je danas da je epidemiološka situacija u ovom gradu stabilna, jer već duži period nema preminulih od posledica korona virusa, kao ni transporta pacijenata u druge zdravstvene ustanove.

Dreković je za radio Sto plus izjavila da je tokom prethodna tri dana, od 20 uradjenih rendgenskih snimaka pluća, samo kod jednog pacijenta dijagnostikovana upala pluća.

“U petak je u kovid ambulanti pregledano 28 pacijenata, i kod jednog je nakon snimka pluća dijagnostikovana pneumonija. Tokom vikenda obavljeno je 20 pregleda i u pitanju su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom”, rekla je ona.

Prema njenim rečima, poslednjih dana povećan je broj uradjenih seroloških (brzih) testova na zahtev pacijenata koji žele da putuju u Crnu Goru, gde je za ulazak neophodan negativan test na korona virus.

“U petak je uradjeno 106 seroloških testova, u subotu 182, a u nedelju 48. Njih deset je bilo pozitivno, dok je od osam uradjenih PCR testova u petak, samo tri bilo pozitivno”, navela je Dreković.

Ona je apelovala na gradjane da se ne opuštaju i da se i dalje pridržavaju svih preporučenih mera zaštite.

indeksonline.rs/Beta