ISTANBUL – Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan svečano je danas otvorio tehnološki centar MES S u Istanbulu, u okviru kojeg je putem video konferencije otvoreno još 40 fabrika širom Turske ukupne vrednosti 460 miliona evra, javlja Anadolija.

“Nadamo se da ćemo s ovim centrom, koji je realizovan ulaganjem od 23 miliona evra, otvoriti novu eru u području konkurentne tehnologije, gde ćemo na godišnjem nivou moći pružiti 400.000 sati besplatne edukacije za 40.000 ljudi”, poručio je Erdogan.

On je dodao da će se posle smanjenja posledica epidemije korona virusa u svetu, Turska ponovo vratiti ubrzanom napretku.

“Turska, koja pre 18 godina nije mogla napraviti korak bez MMF-a, danas je prema paritetu kupovne moći 13. zemlja u svetu. Iako to neki ne žele, mi smo odlučni da Tursku, kao središte tri kontinenta, pretvorimo u globalni proizvodni i tehnološki centar”, poručio je Erdogan.

Govoreći i o investiciji 40 ostalih fabrika koje su danas svečano otvorene, Erdogan je rekao da te kompanije direktno obezbeđuju zaposlenje za 4.000 građana a indirektno za više desetina hiljada.