NOVI SAD – Scena “Dance Arena” Exita će imati uživo prenos od 3. do 5. septembra na zvaničnom sajtu i putem Facebook stranice festivala.

Kako je Exit ovog leta, kada slavi jubilej od 20 godina postojanja, morao biti pomeren za sledeću sezonu 2021, organizatori su se odlučili barem za internet prenos nastupa Ð imena kroz četiri noći.

U rovu čuvene Exitove mts Dance Arene uveliko je krenula izgradnja Life Stream bine, a prvi i ujedno poslednji put kompletna lokacija pozornice će biti drugačije konfigurisana, što ukazuje na premeštanje bine na brdo preko puta njene uobičajene pozicije.

Više od 500 kubika bine priprema tim od 50 ljudi tokom 10 dana kako bi početkom sledeće nedelje Arena bila spremna za audio i video probe tehnike, a onda i za same izvođače, dok produkciju Life Stream-a realizuje koncertna agencija i najveća rental kompanija na Balkanu – Sky Music.

Audio i vizuelna produkcija posebno je adaptirana i dizajnirana za ove prilike prenosa, a samo će rasveta koristiti više od 300 uređaja najnovije generacije.

Projekat se gradi na istom mestu gde se Exit održava već dve decenije, dakle na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, u saradnji sa Svetskim programom za hranu Ujedinjenih nacija, najvećom humanitarnom organizacijom na svetu.

U četiri večeri za publiku širom planete nastupiće globalne i regionalne muzičke zvezde koji na Tvrđavu uživo dolaze, dok će se manji deo pojaviti virtuelno na specijalnom ekranu.

Uživo nastupe su potvrdila jaka imena Ð univerzuma: tehno kraljica Charlotte de Witte, Berghain, Ben Klock, Marcel Dettmann, a preko ekrana će nastupiti redovni gost Exita Carl Cox, Gremi dobitnik Paul Van Dyk i jedna od najvećih Ð zvezda danas Nina Kraviz.

U Novi Sad stižu i Ð Tennis i Satori live, Ofenbać, Burak Yeter i Mahmut Orhan, Ece Ekren, kao i regionalni izvođači – Marko Nastić, Lag, Ilija Ðoković, Coeus, Space Motion i After Affair u specijalnom setu sa Kristijanom Molnarom.