Globus osiguranje

BEOGRAD – Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da noćni klubovi ne mogu da rade, navodeći da je i dalje na snazi mera zabrane javnog okupljanja više od deset ljudi.

Mere koje su donete odnose se samo na kulturu, rekao je Kon i dodao da bi se o drugim merama moglo raspravljati u narednim nedeljama.

“Bitno je da mera zabrane javnog okupljanja i dalje postoji”, rekao je Kon.

Zamenica direktora Batuta Darija Kisić Tepavčević precizirala je da bi se korekcije mera u narednom periodu mogle odnositi samo na otvorene prostore, jer su zatvoreni prostori mesta visokog rizika za prenošenje infekcije.

Na pitanje da li škole van Beograda imaju dovoljno sredstava za higijenska sredstva i ko će ih kontrolisati, Kisić Tepavčević je rekla da će sredstva biti obezbeđena, ističući da su se higijenske mere poštovale i do sada u školama s tim što će sada još veća pažnja tome biti posvećena.

“Ono sto je neophodno jeste pridržavanje svih individualnih mera kada su u pitanju opšte mere. Nijedno cišćenje ne može da zameni nošenje maski i distancu”, rekla je Kisić Tepavčevcić i dodala da će se škole čistiti više puta u toku dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here