NOVI PAZAR – Radovi na Osnovnoj školi “Bratstvo” teku u punom jeku, pa je vrlo moguće da budu privedeni kraju znatno pre roka, istakao je direktor ove ustanove Dejan Kulundžić. Takođe, se pripremaju za novu školsku godinu, koja će najkasnije početi do sredine septembra.

Radovi na Osnovnoj školi „ Bratstvo“ su u mnogome gotovi, pa zaposleni, kao i učenici moćiće da uživaju u modernoj školi vrlo moguće krajem ove godine, istakao je direktor ove ustanove Dejan Kulundžić. “Rok za izvođenje svih radova je maj mesec, ali ja mislim da ćemo i pre nove 2021. godine to privesti kraju. Krov za pokrivnje bazena je stigao, pa se ukrovljenje očekuje najkasnije za 20 dana. Što se tiče unutrašnjih radova, na poslednja dva sprata se izlivaju podovi za učionice, keramika je završena, mokri čvorovi su završeni, struja se privodi kraju, grejanje je, takođe sprovedeno kroz celu školu, tako da je ostalo još regips, krečenje i postavljanje vrata da bi radovi bili kompletni.”, kazao je direktor Kulundžić.

Do sredine septembra planirano je da se osposobi najmanje 20 učionica, kada će u ovoj školi i početi školska godina. Nastava će se vršiti po preporukama ministarstva, što znači 15 učenika u jednoj učionici. “Juče smo dobili zvanična upustva Ministarstva prosvete o nastavi u naredoj školskoj godini, kako treba postupati zbog epidemije i mi ćemo sve te mere preduzeti. Veliki je problem u Novom Pazaru ograničiti broj đaka u učionici na 15, zbog brojnih odeljenja, ali smanjenje časova na 30 minuta će nam olakšati situaciju, pa ćemo biti u mogućnosti da to i sprovedemo”, istkao je direktor OŠ “Bratstvo” Dejan Kulundžić.

Kulundžić je na kraju rekao da će kada se radovi završe đaci pohađati nastavu u mnogo boljim uslovima, jer je projektom predviđeno da škola bude jedna od najasavemenijih u Srbiji.

indeksonline.rs/rtvnp.rs