BEOGRAD – Carinici su u četvrtak prilikom kontrole kamiona koji je pristigao iz Novog Pazara u centralni magacin kurirske službe u Beogradu, među pošiljkama pronašli 7.000 paklica cigareta i veliku količinu alata bez bilo kakve prateće dokumentacije.

U nekoliko paketa istog pošiljaoca iz Novog Pazara, koji su zajedno sa ostalim pošiljkama dopremljeni u pomenuti magacin kamionom šabačkih registarskih oznaka, pronađeno je 4.000 paklica cigareta „Golden Bird“ i 3.000 paklica cigareta „Bellagio Premium“, bez akciznih markica, saopštila je Uprava carina.

Potom je u paketima nekoliko različitih pošiljalaca pronađeno preko 100 novih aparata, električnih uređaja i alata, koje takođe nije pratila nikakva dokumentacija.

Osim toga, postoji i sumnja u originalnost jednog dela pronađene tehničke robe, što će, kao i njena vrednost biti naknadno utvrđeno.

Aparati za zavarivanje, agregati na gorivo, električne testere, bušilice, hilti-bušilice, brusilice, šrafilice i druga tehnička roba, najverovatnije trgovačkog karaktera, biće zadržani do okončanja prekršajnog postupka koji će protiv odgovornih biti pokrenut pred nadležnim sudom, navodi se u saopštenju.