BEOGRAD – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ponovo je danas apelovao na sve da poštuju propisane mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i poručio da će oni koji ih se ne budu pridržavali biti strogo kažnjavani, bez izuzetaka.

Gostujući na Pinku, ministar je naveo da su se pojavili snimci okupljanja u zatvorenom prostoru gde je dozvoljeno maksimalno 30 ljudi, a bilo ih je 200, 300, 500, 600, kao i da je bilo koncerata, pena partija sa više stotina ljudi…te poručio da se to neće tolerisati.

“Mi smo do sada imali više hiljada inspekcijskih nadzora i više od sto podnetih prekršajnih prijava. Upozoravamo sve, napravili smo zajedničke timove inspektora Ministarstva zdravlja i policije i uveli kontakt telefon na koji se može prijaviti nepoštovanje mera – 011/ 6350322”, rekao je Lončar.

Istakao je da je najvažnije zdravlje ljudi i dodao da će zajedničke ekipe Ministarstva zdravlja i policije izlaziti na teren već od večeras i da nikome neće “gledati kroz prste”.

“Mogu da se žale koliko god hoće, mere su donete i moraće da se poštuju i tu neće biti izuzetaka”, naglasio je Lončar.

Naveo je da je bilo koncerata u zatvorenim prostorima, da postoje snimci toga i dodao da će biti podnete prekršajne prijave jer “imamo dokaz šta ste radili”.

“Kazne će biti drakonske jer ne želimo da dozvolimo da nam se dešavaju stvari koje niko normalan neće da radi sebi i drugima, da bi neko imao par sati zadovoljstva. Ljudi, nije vreme, sačekajte da ovo prođe, da se pojavi vakcina i uđemo u bezbednu zonu. Svi bismo voleli da se povodimo, ali nije vreme”.

indeksonline.rs/Tanjug