PODGORICA – Vlada Crne Gore danas je odlučila da na snagu vrati raniju odluku za građane Srbije i drugih zemalja prema kojoj će se u ovu državu i dalje ulaziti sa negativnim serološkim testovima.

Podsećamo, Crna Gora je u petak donela odluku da državljani SAD, Srbije, Kosova, Albanije, BiH i Severne Makedonije za ulazak u Crnu Goru moraju imati negativan rezultat PCR testa na novi korona virus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitela na novi korona virus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

Time su znatno promenili uslove i poskupeli prelazak granice jer tako u Crnu Goru mogu ući samo oni koji su prebolovali koronu.

Ovu odluku su na današnjoj sednici crnogorske vlade, ipak, preinačili.

“S obzirom na činjenicu da su do naredbe izdate u petak u državama za koje su važili dotadašnji uslovi započeta putovanja ili je rezervisan smeštaj u Crnoj Gori odlučeno je da ulazak u našu zemlju bude omogućen u skladu sa odlukom nadležnog organa i licima koja poseduju negativan rezultat ELISA IgM testa ili negativan ECLIA test, izdat od registrovane laboratorije i ne stariji od 72 sata”, navodi se u saopštenju crnogorske vlade.

Uslov je i da putnici u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru nisu boravila u nekoj od država iz kojih je zabranjen ulazak, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs