NOVI PAZAR – Obdaništa (gradska i privatna) na teritoriji Novog Pazara počeće sa radom u ponedeljak, 24.08.2020. godine, uz obavezno poštovanje svih mera i preporuka koje su donete od strane Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvete i Gradskog štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara, odlučeno je na današnjem zasedanju Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara.

Svim ustanovama predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja Grad Novi Pazar će pružiti podršku u obezbeđivanju maski i dezinfekcionih sredstava, neophodnih u prevenciji širenja zarazne bolesti COVID- 19. Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije, na Rekreacionom centru u Novom Pazaru biće namontirana sva dečija igrališta (klackalice, ljuljaške i itd.) kao i ostala sportsko-rekteativna igrališta na otvorenom prostoru.

Zaključkom sa današnje sednice, sve zdravstvene ustanove na teritoriji grada Novog Pazara, koje su radile za vreme epidemije zarazne bolesti COVID-19, obavezne su dostave Izveštaj o aktivnostima za vreme epidemije, Gradskom Štabu za vanredne situacije grada Novog Pazara, počev od 25.6.2020. godine.

Izveštaj o realizovanim aktivnostima Štabu će dostaviti i sve inspekcijske službe koje su učestovale u kontroli sprovođenju mera zaštite od epidemije.

Gradski štab za vanredne situacije imenovao je Hivza Bektovića radnik Kancelarije za mlade Novi Pazar za koordinatora Operativnog tima.

Bektović je, umesto dosadašnjeg koordinatora Albina Škrijelja, zadužen za koordinaciju humanitarnih aktivnosti u cilju zaštite stanovništva od zarazne bolesti COVID-19.

indeksonline.rs