BEOGRAD – Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak sastao se danas sa predstavnicima beogradskog ogranka Društva direktora škola Srbije sa kojima je razgovarao o pripremama za početak nove školske godine.

“Najviše pažnje u školama ove školske godine, koja počinje pod pritiskom epidemije, biće posvećeno higijeni i sprovođenju epidemioloških mera kako bi bili bezbedni i đaci i zaposleni”, rekao je Gak, a saopštila Gradska uprava.

On je istakao da je najvažnije da se u slučaju pojave zaraženih u školi brzo reaguje – da se obavesti Gradski zavod za javno zdravlje koji će školama naložiti dalje korake, koji svakako podrazumevaju kompletnu dezinfekciju prostora.

“Brza reakcija je najvažnija i zato je Sekretarijat sa Zavodom unapred ugovorio dezinfekciju svih škola gde se pojavi virus korona. Oni su za to spremni, a troškove dezinfekcije plaća Sekretarijat”, rekao je Gak.

Dejan Nedić, direktor Druge ekonomske škole u Beogradu i predsednik Skupštine Društva direktora škola Srbije rekao je da su škole u jeku priprema za 1. septembar, te da su u vezi sa tim u stalnom kontaktu sa nadležnim ministarstvom i Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu.

“Važno nam je što nismo sami u ovome. Škole će organizaciono biti spremne za nastavu, čime se samostalno bavimo svako u svojoj školi, a ovakva podrška nam daje veliko olakšanje”, zaključio je Nedić.