PRIŠTINA – Bivši potpredsednik kosovske vlade i lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli prijavio je Agenciji za borbu protiv korupcije imovinu, čija vrednost iznosi više stotina miliona evra, prenosi Kosovo Onlajn pozivajući se na Gazetu ekspres.

Kako navodi ovaj medij, na osnovu uvida u prijavu koju je Pacoli podneo Agenciji, može se videti da samo njegov privatni avion vredi skoro 10 miliona evra. Pacoli ima i osam automobila u vrednosti od oko milion evra, dok na računima u bankama ima oko pet miliona evra.

Naveo je i da poseduje nekretnine van Kosova vredne 125 miliona evra, a vlasnik je i zemljišta i poslovnih prostora koji vrede milione evra. Samo jedan komad zemlje koji Pacoli poseduje u inostranstvu vredi više od sedam miliona evra, dok jedna od kuća koju poseduje košta oko 18 miliona evra.

Takođe, vlasnik je švajcarskog hotela “Dajmond”, čija se vrednost procenjuje na 42 miliona evra.

Oko milion evra su i akcije koje ima kroz vlasnički udeo u 20-ak kompanija, a u nekima od njih ima i 100 odsto akcija. Njegova ušteđevina u bankama na Kosovu meri se milionima evra, a samo u jednoj banci u Prištini, čiji je godišnji prihod dva miliona evra, na štednji ima više od četiri miliona evra.

Svoje bogatstvo uvećava i prihodima koje dobija od Ekonomike banke, Mabetek Holdinga, bankarskih depozita i Skupštine Kosova, piše Gazeta Ekspres.

indeksonline.rs/Tanjug