BEOGRAD – Fudbalska Superliga Srbije nastavlja se već sutra utakmicama vanrednog drugog kola, gde će u centru pažnje biti tri duela: Novi Pazar – Partizan, Crvena zvezda – Radnički Niš i Vojvodina – Čukarički.

Partizan je na startu sezone, uz mnogo bure zbog penala u 85. minutu, prebrodio Kruševac, a sada mu sledi možda i teži ispit protiv povratnika u elitno društvo Novog Pazara.

Zbog pandemije korona virusa igraće se bez navijača, što bi značajno moglo da olakša posao izabranicima Sava Miloševića, imajući u vidu da je u redovnim okolnostima, publika veliki adut Pazaraca.

Zvezda posle rutinske pobede protiv, upravo Pazaraca u prvom kolu, čeka Radnički iz Niša, sa istim ambicijama, kao i dobrom tradicijom, s obzirom na to da u poslednje vreme lako izlazi na kraj sa Nišlijama.

Najzanimljiviji meč, bez dileme derbi, odigraće na “Karađordu” Vojvodina i Čukarički.

Biće to duel dve ekipe koje “dišu za vrat” večtim rivalima i repriza polufinala Kupa iz prošle sezone, kada je Vojvodina bila bolja na Banovom brdu, a potom i osvojila trofej.

Raspored 2. kola Superlige: Novi Pazar – Partizan, Indija – Voždovac (17 sati), Bačka – Spartak, Crvena zvezda – Radnički Niš, Metalac – Mačva, Radnik – Mladost, Javor – Napredak, Rad – TSC, Zlatibor – Proleter (19 sati), Vojvodina – Čukarički (21 sat).

indeksonline.rs