PODGORICA – Uhapšeni državljani Crne Gore, Srbije i jedna osoba sa Pala na Jahorini terete za šverc oružja i droge, piše podgorička Pobjeda.

Na Jahorini su juče, prema pisanju Pobjede, uhapšeni Bojan Šćekić (34) i Milutin Danilović (38) iz Crne Gore, srpski državljani Mladen Šipka (38), Miloš Nilović zvani Runjo (31) i državljanin Bosne i Hercegovine Srđan Ranđelović (46).

Kako je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, osumnjičeni su poznati istražiteljima, a trojica crnogorskih državljana označeni su kao članovi škaljarskog klana.

Policijska uprava Istočno Sarajevo saopštila je juče da su na osnovu naredbe nadležnog suda, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo pretresli više apartmana i automobila koje su koristili osumnjičeni i pronašli pištolj, 11 metaka, više mobilnih telefona i jednu pvc kesu sa tragovima bele praskaste materije za koju se sumnja daje droga.

Akcija je izvedenana osnovu operativnih saznanja da se na području Jahorine nalazi više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnh materija i neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

Pozivajući se na svoja saznanja, Pobjeda piše da se Nilović u policijskim evidencijama vodi kao vođa škaljarskog klana u Beogradu.

Rodom je iz Nikšića, ali duže vreme živi u glavnom gradu Srbije.

U maju je bio meta potencijalnog napada u kafiću “Le petit bistro” na Vračaru, kada je uleteo naoružani napadač sa “uzijem“.

Nilović je bio za stolom sa prijateljima, između ostalih i sa bivšim policajcem Vojislavom Kostićem, sa kojim je kum, piše podgorički dnevnik.

U kafiću su se u tom trenutku nalazili Nilović, Nikola Kovacevic (39) i Kostić.

Nilović je, podseća se, pre nekoliko godina učestvovao i u incidentu na Miločeru, gde je došlo i do potezanja oružja.

Policija je ubrzo nakon toga uhapsila crnogorskog državljanina Miloša Miljanovića (33).

Kod njega je pronađena silikonska maska kakve pripadnici crnogorskih klanova koriste u likvidacijama, “uzi” sa prigušivačem i crna odeća u kojoj je bio kada je ušetao u kafić.

Miloš Nilović krajem 2018. godine bio je i sa Vladimirom Popovićem, zvanim Vlada Pop, kada je ubijen.

Sedeo je sa Popovićem u jednom beogradskom lokalu kada su maskirani napadači ušetali u lokal i zapucali iz automatskog oružja.

Nilović je pobegao, a Popović je nasrnuo na njih i pokušao da se obračuna.

Nilović je hapšen 2017. godine u restoranu „Durmitor” sa još devet osoba koje su označene kao škaljarci.

Tada su pronađena dva pištolja zamotana u majicu od kojih je jedan pripadao Mitru Muratoviću, koji je takođe tada uhapšen, a drugi su naizmenično nosili Muratović i Nilović.

U toku tog postupka Muratović je, između ostalog, rekao da on i Nilović zajedno treniraju, te da se Nilovićev DNK na taj način slučajno našao na majici, pa potom i na pištolju.

U tom postupku Nilovića i Muratovića zastupao je advokat Dragoslav Miša Ognjanović koji je ubijen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu.

indeksonline.rs/Tanjug