Globus osiguranje

BEOGRAD – Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa Branislav Tiodorović izjavio je da je povratak u škole izuzetno veliki izazov i dodao da nije dovoljno da samo roditelji mere deci temperaturu pre odlaska u školu, već da je poželjno da se to čini i u školama.

On je na konferenciji u Palati Srbija rekao da je veoma važno da deca pođu u školu, pogotovo ona najmlađa, od prvog do četvrtog, petog razreda.

“Ja nisam ni psiholog ni sociolog, ali razvoj deteta je u uslovima koje mu škola pruža veoma bitan i zato je bitno da ga tamo sačuvamo, da stvarno bude po uslovima koje je Ministarstvo prosvete dalo kao modele, a na koje smo mi, kao Krizni štab, dali saglasnost i podržali”, rekao je Tiodorović.

Naveo je da nije dovoljno da samo samo roditelji mere deci temperaturu pre odlaska u školu.

“Mislim da nije štetno, šta više, veoma je poželjno da se i škola organizuje tako da može, uz pomoć školskog lekara, nastavnika, učitelja koji sa decom rade, da prati njegovo stanje”, rekao je Tiodorović.

Naveo je da razume da prosvetnim radnicima nije lako, ali da je njihova uloga i u orbazovnom i u vaspitnom procesu nezamenljiva.

“To nam je neophodno i zato se zalažemo da kontrola bude na ulasku u školu jer će nam to pomoći da budemo sigurniji da se ceo proces odvija po pravilima koja smo utvrdili i pod nadzorom svih koji treba u tome da učestvuju”, dodao je Tiodorović.

indeksonline.rs/Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here