BEOGRAD – Putevi Srbije saopštili su danas da se na više deonica u Srbiji obavljaju radovi, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja.

Na auto-putu E-75, Vrčin-Mali Požarevac, do 22. septembra obavljaće se radovi na sanaciji kolovoza.

U zoni radova, u smeru Niš – Beograd, za saobraćaj su zatvorene vozna i preticajna saobraćajna traka, saobraćaj se odvija zaustavnom i preticajnom saobraćajnom trakom iz suprotnog smera Beograd – Niš.

Iz smera Beograd – Niš za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka, saobraćaj se odvija voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu E-763, Surčin – Obrenovac, u zoni petlje Surčin jug (na oko 5 kilometara od petlje), danas će se u uslovima dnevne vidljivosti raditi na popravci elemenata za odvodnjavanje na bankini.

Radovi će se prvo izvoditi u desnoj kolovoznoj traci u smeru ka Obrenovcu, a za saobraćaj biće zatvorena zaustavna saobraćajna traka u dužini od 50 metara, a zatim radovi u levoj kolovoznoj traci u smeru ka Surčinu, dok će za saobraćaj biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka u dužini od 50 metara.

Na auto-putu E-75, granični prelaz Horgoš – petlja “Subotica Jug”, smer ka Novom Sadu, u blizini petlje “Subotica Istok”, traju radovi na rehabilitaciji kolovoza.

U zoni radova, saobraćaj će biti preusmeren u preticajnu traku smera Novi Sad – Subotica, gde će se odvijati dvosmerno.

Od danas do 29. avgusta u periodu od 07.00 do 17.00 časova, na petlji “Subotica Istok” iz pravca Horgoša ka Novom Sadu, isključenje sa auto-puta biće zatvoreno za saobraćaj uz mogućnost propuštanja vozila kroz traku za uključenje na auto-put sa petlje “Subotica Istok” ka Novom Sadu uz dodatni oprez zbog rada mašina i radnika.

Na obilaznica oko Beograda, na mostu broj 15 (most preko Topčiderske reke), traju radovi na zameni oštećenih dilatacija u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci od 7 do 17 časova.

U toku izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na naplatnim stanicama na auto-puevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Kamioni na Kelebiji čekaju dva sata, a na Horgošu na izlazu iz zemlje sat i po.