NOVI PAZAR – Rukometaši Novog Pazara počeli su pripreme za predstojeću sezonu u Arkus ligi, a prvoj prozivci trenera Hasana Memića prisustovalo je 14 rukometaša.

“Najbitnije je da spremni i zdravi dočekamo prvenstvo. Drugačiji je sistem takmičenja. Umesto 12 ekipa u ligi je njih 16, koji su podeljeni u dve grupe sa po osam timova. Pokušaćemo da u prvom delu sezone obezbedimo opstanak. Imamo dosta rukometaša iz Novog Pazara i okoline, koji su već pokazali kvalitet u elitnom rangu”, rekao je Memić.

Pazar su napustili golman Aleksandar Milenković i desni bek Aleksa Milošević, koji su pojačali rumunske klubove Politehniku i Rešicu, dok je desno krilo Pavle Banduka potpisao za špansku Vilja de Arandu.

U odnosu na prošlu sezonu, u novopazarskoj ekipi više nisu ni levi bek Petar Žujović i pivot Veljko Davidović.

U Novi Pazar se iz izraelske Makabi Dimone vratio srednji bek Zlatko Rakić (32), a levi bek Nemanja Dimitrijević (24) stigao je iz Vranja 1957.

“Posledice koronavirusa vidljive su u celom sportskom svetu. Nismo izuzetak, pa smo se upravljali prema trenutnim mogućnostima i shodno smanjenom budžetu. Posebno raduje povratak sjajnog čoveka i igrača Rakića. Došao je i Dimitrijević, a želimo da angažujemo još nekoliko mladih rukometaša”, naveo je sportski direktor Pazaraca Samir Župljanin.

Arkus liga startuje 3. oktobra, a Novi Pazar će u prvom kolu B grupe dočekati ekipu beogradskog Obilića.

M. Minić