TIVAT – Direktor Aerodroma Tivat Radovan Marić očekuje da će ruski Aeroflot, ako otkaže letove prema Tivtu, preusmeriti letove ka Crnoj Gori na neku od svojih lokost kompanija.

On je “Pobjedi” kazao da je u proteklih 30-ak dana malim avionima na liniji između Beograda i Tivta prevezeno 899 putnika, od čega je dominantan broj bio u dolasku u Crnu Goru oko 750.

U ovom periodu je, malim avionima između Rusije i Tivta prevezeno 246 putnika, od kojih je takođe većina putnika bila u dolasku u Crnu Goru, preneo je portal SEEbiz.

“Smatram, iako to ne mogu da tvrdim, da će se saobraćaj između Rusije i Crne Gore preusmeriti preko neke od kćerki firme ruskog nacionalnog avio-previznika, odnosno neke od lokost kompanija Aeroflota, gde ja na prvom mestu vidim Pobedu, koja bi preuzela letove ka Tivtu”, kazao je Marić.

On je naveo da uspostavljanje avio-linije između Crne Gore i Rusije zavisi i od političkih odnosa između Crne Gore i Rusije.

“Generalno mislim da bi taj saobraćaj između Crne Gore i Rusije mogao da funkcioniše”, rekao je Marić.

Deo medija je, nakon odluke NKT-a da otvori granice za Rusiju, tvrdio da Aeroflot za ovu godinu potpuno ukida linije iz Moskve za Tivat, koje su obustavljene još od sredine marta kada je NKT zatvorio granice za ruske državljane.

Ta je informacija juče demantovana iz predstavništva ruske avio-kompanije u Beogradu.

“Rusko tržište je nama izuzetno naklonjeno. Ljudi iz Rusije imaju u Crnoj Gori i svoje sitnije i krupnije biznise i postoji ta tradicija unazad više godina dolazaka iz Rusije u Crnu Goru. Rusi sigurno nisu zaboravili Crnu Goru”, izjavio je Marić.

indeksonline.rs/Tanjug