BEOGRAD – Sportske aktivnosti biće nastavljene u fiskulturnim salama u Srbiji od sledeće nedelje, izjavio je večeras ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

“Najesencijalnija odluka koju je Krizni stab danas doneo je da se sport vraća u fiskulturne sale i da će škole ponovo biti domaćini vrhunskom i rekreativnom amaterskom sportu u celokupnoj Srbiji, od glavnih gradova do lokala, gde će u svim uzrasnim kategorijama sport moći nesmetano da se obavlja od 1. septembra”, rekao je Udovičić za TV Pink.

Govoreći o izgradnji nacionalnog stadiona, Udovičić je rekao da je to više od infrastrukturnog projekta i da je to esencijalno pitanje za razvoj sporta.

“Nacionalni stadion, kao značajan infrastrukturni projekat, daće dodatnu vrednost metropoli kao što je Beograd, ali i prepoznatljivost u međunarodnim okvirima”, rekao je Udovičić.

On je dodao da se očekuje da taj stadion bude jedna od najlepših u Evropi.

“U ovom delu Evrope sigurno. To je stadion koji će u velikoj meri da promeni izgled tog dela Beograda, koji će dati dodatnu vrednost i omogućiti značajnije podizanje dodatne vrednosti kada je reč o sportskim manifestacijama, ali i kulturnim i političkim manifestacijama”, naveo je ministar.

Govoreći o održavanju Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka” početkom septembra, Udovičić je rekao da mu je drago što su Beograd i Srbija, zajedno sa Republikom Srpskom, domaćini jednog tako velikog međunarodnog takmičenja.

“Da možemo da utičemo na ljude da se bave rekreacijom i sportom, da ćemo da promovišemo zemlju i pokažemo da bicikl treba da bude svakodnevica kada reč o zdravom stilu života i rekreaciji”, rekao je Udovičić.

On je dodao da je danas razgovarao sa ministarkom omladine i sporta RS o tome da nastave odličnu saradnju i oplemene je mnogim drugim snažnijim i jačim akcijama, koje su ustanovljene akcionim planom.

Jedna od tih akcija je zajednička organizacija trke Beograd-Banjaluka, naglasio je Udovičić.