MADRID – Državljanin Srbije, koji se sumnjiči da je jedan od članova međunarodne kriminalne grupe “Pink panter”, uhapšen je na Tenerifima, javljaju španski mediji.

Kako navodi agencija Europa pres, uhapšen je u okviru akcije hapšenja članova moto-bande “Anđeli pakla” sa još pet osoba iz nekoliko evropskih zemlja, pod optužbom za trgovinu drogom, pranje novca i iznudu.

Pored državaljanina Srbije, u akciji Civilne garde i Poreske uprave Španije uhapšena su dvojica Nemaca, i po jedan državljanin Poljske, Francuske i Španije.

Svi privedeni imaju policijski dosije, a za Srbinom je raspisana i međunarodna poternica zbog sumnje da je jedan od članova, a moguće čak i jedan od vođa “Pink pantera”, grupe koja je u pljačkama širom sveta pokrala višemilionski vredan nakit, drago kamenje, satove…

Srbin je uhvaćen dok je “kontrolisao” kako rastu stabiljke marihuane na jednoj plantaži koju su držali “Anđeli pakla” u gradu Guargačo.

Bajkeri su uhapšeni u akciji specifičnog imena “Vepar-Vulkan”, a istraga protiv njih započeta je u septembru prošle godine.

Zahvaljujući podršci kolega iz Danske, Francuske i Norveške, policija na Tenerifima ušla je u trag bandi čiji članovi se u matičnim zemljama terete i za podvođenje i trgovinu ljudima.

U akciji je zaplenjena je velika količina droge i oružja.

Istraga osumnjičene dovodi u vezu i sa brojnim slučajevima iznude.

indeksonline.rs/Tanjug