BEOGRAD/NOVI SAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Novom Sadu, u zajedničkoj akciji, zaplenili su nekoliko komada oružja, municiju, oko pet kilograma amfetamina i uhapsili šest osoba, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pretresom iznajmljenih stanova u Beogradu koje su koristili osumnjičeni dvadesetsedmogodišnji M. N. i Lj. D. iz Novog Sada, tridesetogodišnji M. Š. i dvadesetsedmogodišnji D. Š. iz Bačke Topole, policija je pronašla improvizovanu eksplozivnu napravu, automatsku pušku, četiri pištolja, prigušivač, lovačku pušku, kao i 237 komada municije različitog kalibra.

” Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu”, saopštio je MUP.

U Novom Sadu policijski službenici su uhapsili tridesetjednogodišnjeg M. V. iz Novog Sada i tridesetogodišnjeg S. P. iz Beočina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Pretresom stana u kome oni neprijavljeno borave policija je pronašla oko pet kilograma amfetamina, manju količinu marihuane i tablete sa liste psihoaktivnih supstanci.

“Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu”, saopštio je MUP.

indeksonline.rs/Tanjug