PODGORICA – Lider jedne od tri pobedničke koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović izjavio je danas u parlamentu da je sa velikim zadovoljstvom prisustvovao sastanku pod Ostrogom na kojem su bili i mitropolit Amfilohije i vladika Joanikije.

Odgovarajući na prozivke pojedinih opozicionih poslanika, Abazović je rekao da bez obzira na to da li je u pitanju Ostrog, Katedrala svetog Trifuna ili džamija, uvek će biti spreman da razgovara na svakom od tih mesta kada je reč o donošenju važni odluka.

“Možda ste vi navikli da se dogovarate u Splendidu, Hiltonu ili Ramaldi…Ja nisam i nikada neću.. Sa ljudima, verskim velikodstojnicima, političarima, biznismenima razgovaraću na svakom mestu kada smatram da treba obaviti važan razgovor”, rekao je Abazović.

Poručio je da nema kompleks od bilo koga ili bilo čga, jer, kako je kazao, brani građansku Crnu Goru.

Potvrdio je da je u prthodnom sazivu bojkotovao parlament zbog, kako je naveo, izborne krađe koja se dogodila 2016.

“Ako ovaj saziv bude isti kao prethodni ni vi nemojte dolaziti na sednice”, poručio je Abazović opoziciji, uz poziv da “ne liju suze za Crnom Gorom”, jer Crnu Goru, dodao je, ima ko da branai.

Građanima Crne Gore je poručio da nema vremena za gubljenje, jer su ga predugo gubili poslednjih 30 godina.

Kao najveću i najvažniju stvar ovih izbora, Abazović je naveo to što su građani Crne Gore uspeli da povrate svoj suverenitet i da shvate da svojim glasom mogu da menjaju stvari.

indeksonline.rs