JAGODINA – Na bazenima Akvaparka u Jagodini ovog leta kupalo se 100.000 ljudi, najviše u avgustu, a kupači i dalje dolaze, uglavnom iz Jagodine i okolnih gradova Pomoravlja, manje se kupaju a više sunčaju, izjavio je danas Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza u čijem je sastavu Akvapark Zoran Gligorijević.

Unatoč dobroj poseti, s obzirom na okolnosti zbog korona virusa, finansijsko poslovanje će biti na “pozitivnoj nuli”, ocenio je Gligorijević.

On je istakao da je kupača bilo, “iz gotovo svih mesta Srbije, najviše iz Beograda, i vikendom, a na bazenima su primenjivane sve mere zaštite od korona virusa, ali i sve druge mere koje se tiču bezdednosti i zdravlja kupača”.

Veliki deo posetilaca Akvaparka, posebno oni sa decom, iskoristio je boravak u Jagodini i posetio Muzej voštanih figura i ZOO vrt. Najvise su, u Muzeju voštanih figura, tražili da vide voštane figure najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, istakao je Gligorijević.

Gligorijević je istakao i da su, dobru posetu, zahvaljujući posetu Akvaparku, imali i Izletište “Potok” sa vestačkim vodopadom i bezbroj fontana, kao i Šoping centar “Vivo” i ugostiteljski objekti u okolini Akvaparka i gradu. Preko vikenda, dodao je on, bilo je teško naći sobu u nekom hotelu ili kućnoj radinosti.

indeksonline.rs/Tanjug