NOVI PAZAR – Atletičarka Crvene zvezde Anja Lukić i član Beogradskog atletskog kluba Boško Kijanović ostvarili su danas najvrednije rezultate na Prvenstvu Srbije za seniore i seniorke u Novom Pazaru.

Prvenstvo su zvanično otvorili direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković, selektor saveza Edin Zuković I direktor sportskog saveza Novi Pazar, Emir Mehmedović.
Anja Lukić je 100 m sa preponama istrčala za 13.34 sekunde, dok je Kijanović na 400 m zabeležio rezultat 46.58.

„Ovo je treći rezultat svih vremena u Srbiji tako sam zaista prezadovoljna. Očekuje me još Balkanijada za dve nedelje u Rumuniji i to bi bilo to za ovu sezonu“, rekla je Lukićka.
Na 100 m u ženskoj konkurenciji pobedila je Milana Tirnanić (AK Crvena Zvezda) sa 11.72, dok je u muškoj konkurenciji prvi bio Aleksa Kijanović (AK BAK) sa 10.50.
Na 1500 m bili su dominantni novopazarci, Teodora Simović i Elzan Bibić. Teodora je ovu deonicu istrčala za 4:40.60, a Bibić za 3:46.91.

Takmičarka Vožda Marija Stojadinović slavila je pobedu u troskoku daljinom od 13.25 m, a u bacanju koplja najbolja je bila Marija Vučenović (AK SSM) sa 58.88 m.

Dragana Tomašević trijumfovala je u bacanju diska (AK SIR) sa 56.20 m.
Atletičari Crvene zvezde Strahinja Jovančević sa 7.69 m i Jasmin Halili sa 2.11 m upisali su pobede u skoku udalj i skoku uvis.

„S obzirom da je ova sezona pomalo „luda“ zbog stanja u svetu, zadovoljan sam današnjim rezultatom. Očekuje me Miting u Crnog Gori i Miting u Zagrebu na kojem očekujem da ću skočiti svoj lični rekord“, rekao je Strahinja.

Najbolji u bacanju kugle bio Bogdan Zdravković iz Vlasotinaca sa 18.89 m.
„Nisam zadovoljan rezultatom, ali takmičenje je bilo sjajno organizovano. Nadam se boljom daljinom na Mitingu na Trgu 17.septembra“, rekao je Zdravković.

Adriana Vilagoš (AK SEN) bila je druga u bacanju koplja sa daljinom od 56.68 m.

Svim pobednicima obezbedjeni su pokloni od našeg generalnog sponzora Telenor I novog sponzora saveza Vinarije Čoka.

indeksonline.rs