SMEDEREVO – Mlade snage srpskog boksa, pod zvezdanim nebom u okviru ovogodišnje manifestacije “Smederevska jesen”, pokazali su hrabrost, umeće, snagu i talenat, dokazavši da je plemenita veština na dobrom putu.

Manifestacija u slavu vina i grožđa kojoj se svi stanovnici Smedereva svaki put iznova raduju, od malog deteta do najstarijih žitelja obeležena je 133. put u istoriji ovog grada, a kao i prošle godine ugostila je mlade srpske boksere, koji su se ovaj put potrudili da njihov nastup na gradskom Trgu nekadašnje srpske prestonice bude spektakularan.

Pandemija virusa korona učinila je da ove godine glavni akteri boks noći “Smedrevske jeseni” borbe odrade na otvorenom, što je ovaj događaj učinilo još atraktivnijim i napravilo atmosferu na kome bi pozavidele mnoge boks manifestacije.

Mladi ratnici boks ringa iz svih krajeva Srbije svih uzrasta, ukupno 104 učestvovalo je u ovoj manifestaciji u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i Grada Smedereva.

Samo finale pružilo je užitak od 16 borbi, a prvi put je obezbeđen i fond novčanih nagrada u iznosu od 600.000 dinara.

Finalnu veče otvorila je borba dve dame u kategoriji seniorki do 64 kg u kojoj je Nikolina Gajić (BK Ugostitelj) pobedila Ninu Stajković (BK BŠ).

Usledio je niz juniorskih borbi, a zatim i borba dve dame u kategoriji seniorki do 54 kg u kojoj su se sudarile Nina Radovanović i Jelena Zekić. Velika šampionka srpskog i svetskog boks ringa Nina briljirala je u ovom okršaju i ponela naslov najbolje bokserke na ovom takmičenju.

Nastavak večeri doneo je bitku čiji je pobednik obeležio ovu veče i osvojio trofej namenjen najboljem bokseru manifestacije “Smederevska jesen”. Reč je u Omeru Ametoviću koji je u kategoriji omladinaca do 56 kg savladao Miroslava Ivanovića.

Za najboljeg tehničara proglašen je Momčilo Janjić, najborbeniji par čine Strahinja Karabegović i Aleksandar Šerifović.

Pehare su uručili legenda našeg boksa Mujo Bajrović, gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i predsednik BS S Nenad Borovčanin.

“Boks veče u Smederevu obeležila je mladost, volja i želja za pobedom uz fer-plej borbu. Ono što smo videli na terenu obećava, ohrabruje i daje vetar u leđa da nastavimo sa borbom za procvat srpskog boksa. Naš večni cilj su pune sale za trening, stvaranje novih šampiona, ali pre svega dobrih ljudi. Velika zahvalnost Gradu Smederevu na izuzetnom gostoprimstvu i što smo i ovaj put zajedničkim snagama uspeli da još jednom napravimo boks manifestaciju za pamćenje, koja će približiti plemenitu veštinu deci, mladima i njihovim roditeljima”, izjavio je Borovčanin.

indeksonline.rs/Tanjug