BEOGRAD – Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek ukazao je danas da je borba sa virusom korona daleko od završetka, da su sada rezultati zadovoljavajući, ali da ih treba održati i apelovao na građane da se pridržavaju mera.

Tek nas, kaže, čekaju burna jesen i zima, a država se preprema za moguća iznenađenja koja može doneti virus.

Ðerlek je za Tanjug rekao da, dok ne bude pronađena vakcina protiv Kovida 19, svi moraju biti oprezni, a da se jedino možemo odbraniti od virusa poštovanjem propisanih mera.

Srbija se, kaže on, nalazi u ””paklenom”” okruženju, jer se u zemljama regiona virus širi, pa je, podseća, samo u Crnoj Gori juče bilo 589 pozitivnh od 780 testiranih, što je zabrinjavajuće.

“Da li će se korona iz regiiona proširiti kod nas – hoće”, upozorava Ðerlek.

Podseća da sve građane koji uđu u zemlju postoji evidencija, dok se trijaža pravi na samoj granici, a oni koji su sumnjivi imaju obavezu da se jave kovid ambulantama.

Ðerlek kaže da je zahvaljujući meri koja je na snazi, sprečeno širenje virusa korona.

On je apelovao na sve koji prave slavlja da se pridržavaju propisanih mera.

U julu nas je iznenadila korona kada smo očekivali stangiranje, a mi smo imali novi pik koji je bio još opasniji nego prvi, rekao je Ðerlek i podsetio da je na početku epidemije u Srbiju ušlo oko 400.000 ljidi koji nisu odmah identifikovani, ali se kasnije ispostavilo da su neki od njih bili pozitivni na korona virus, što je napravilo veliki problem.

indeksonline.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here