BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević razgovarao je danas sa predstavnicima islamske i jevrejske zajednici u Srbiji o značaju solidarnosti i saradnje u našoj zemlji.

Ðorđević je razgovarao sa rabinom Isakom Asielom i predsednikom Saveza jevrejskih opština Srbije Robertom Sabadošom kojima je predstavio značaj solidarnosti i saradnje u našoj zemlji.

“Kroz blagoslove svih verskih zajednica pokazaćemo da u Srbiji svi imaju jednaka prava i mogućnosti, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. To je još jedan dokaz visokog stepena solidarnosti i saradnje u našoj zemlji”, rekao je Ðorđević, a navodi se u saopštenju ministarstva.

On je naveo da ćemo kao društvo napredovati u svakom smislu kada u potpunosti iskorenimo diskriminaciju po bilo kom osnovu i kada budemo poštovali različitosti i pomagali jedni drugima.

Na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vlada Srbije proglasila je 2020. godinu, godinom solidarnosti i saradnje.

Na istu temu Ðorđević je razgovarao i sa poglavarom Islamske zajednice Srbije Reisom Ul-Ulema Nasufovićem.

Ministar je rekao i da je Vlada Srbije usvojila i Zaključak da se Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija uputi inicijativa da se na 75. redovnom zasedanju, koje počinje u septembru 2020. godine, usvoji Rezolucija kojom bi se 2020. godina proglasila za godinu saradnje i solidarnosti i na međunarodnom nivou.

Ovu odluku blagoslovili su i patrijarh srpski Irinej i nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar, a sada i predstvanici islamske i jevrejske zajednice.

Ministarstvo će učestvovati u svim aktivnostima koje verske zajednice imaju u planu da pokrenu, u cilju promovisanja značaja solidarnosti i saradnje u našoj zemlji.

indeksonline.rs/Tanjug