PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je večeras da je uveren da Zakon o slobodi veroispovesti nije greška i dodao da kakav god bio odnos nove vlade prema njemu, siguran je da se pitanje crkve u doglednoj budućnosti mora rešiti.

Kaže da se ne može prevideti status pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a taj status, navodi, logično želi da uspostavi kontinuitet sa onim statusom koji je pravoslavna crkva imala nekada u nezavisnoj Crnoj Gori.

“To je bila autokefalna pravoslavna crkva Crne Gore i verujem da je potpuno legitimna intencija crnogorske, verske i političke javnosti da nakon obnove države obnovi one vrednosti koje predstavljaju tradiciju crnogorskog društva”, rekao je Ðukanović za Njuzmaksadria tv.

Na pitanje da li će nova vlada nastaviti putem sprovođenja u praksu Zakona o slobodi veroispovesti, Ðukanović kaže da vlade dolaze i menjaju se i u skladu sa svojim političkim, nacionalnim i političkim profilom mogu da ignorišu neke činjenice, ali te činjenice, ističe, pre ili kasnije moraju da prevagnu.

indeksonline.rs/Tanjug