PRIJEPOLJE – Na graničnom prelazu Jabuka sa Crnom Gorom, na ulazu u našu zemlju, od jutros su velike gužve koje prave oni koji su poslušali apel Kriznog štaba da se iz drugih država sa godišnjih odmora vrate u zemlju danas do 18.00 časova.

Kako prenose mediji, desetine vozila čekaju u kolonama da uđu u Srbiju, a najveće gužve na graničnom prelazu očekuju se danas u periodu od 16.00 do 18.00 časova, od kada će početi da se primenjuje nova zaštitna epidemiološka mera.

Odluka Vlade Srbije na predlog Kriznog štaba je da će se od danas od 18.00 časova primenjivati zdravstveni nadzor u narednih 10 dana nad građanima koji se vrate sa odmora iz zemalja sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, među kojima je i Crna Gora.

U Crnoj Gori, prema poslednjim podacima, trenutno boravi preko 70.000 Srba, od kojih se većina posle apela Kriznog štaba odlučila na povratak.

Kako je ispričao Danilo Paunović iz Čačka, sa porodicom je hteo da ostane na moru malo duže, ali su ipak odlučili da krenu nazad.

“Nismo mogli da ostanemo imuni na apel i krenuli smo nazad iako smo planirali da ostanemo malo duže. Na granici već čekamo duže od pola sata, ispred nas je oko 20, a iza oko 30 automobila”, naveo je Paunović.

indeksonline.rs/Tanjug