NOVI PAZAR – Juniorska reprezentativka Srbije u odbojci Hena Kurtagić rekla je danas da su u finalnoj utakmici protiv Turske u Zenici, na šampionatu Evrope za uzrast do 19 godina, presudile nijanse u odlučujućem setu.

“Turska ima odlične igračice, koje nastupaju u jakim klubovima, ali mislim da smo nesrećno izgubile finale. Nisu nas dobile glatko. Bilo je 3:2 za njih, a lako je moglo da se desi da mi slavimo”, ocenila je Kurtagić.

Šesnaestogodišnja Novopazarka je na Evropskom juniorskom prvenstvu u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, na kojem je Srbija osvojila srebrnu medalju, proglašena za najbolju srednju blokerku.

“Drago mi je zbog pojedinačnih nagrada, koje mi znače i daju podstrek da radim još jače. Čestitaju mi svi, čak i oni koji ne poznajem. Imam podršku mojih Novopazaraca i cele Srbije. Ipak, odbojka je kolektivni sport. U prvom planu su timske medalje, pre svega zlatne”, navela je Kurtagić.

“Mislim da sam bila najmlađa na turniru. Sve ostale treniraju duže od mene, pre svih Turkinje, koje igraju i u jakoj ligi. To je i presudilo da uzmemo srebro. Mislim, ipak, da će na sledećem kontinentalnom šampionatu biti bolje”, dodala je srednja blokerka.

Ona će ove godine nastupiti na još jednom velikom takmičenju, s obzirom da je od 1. do 10. oktobra u Crnoj Gori očekuje Evropsko prvenstvo za kadetkinje.

“Verujem da ćemo se boriti za zlato. Realno, samo Turska ima jaču ekipu. Od 20. septembra su završne pripreme na Divčibarama, a potom idemo u Podgoricu”, najavila je Kurtagić.

Prošlog leta je iz Novog Pazara, koji igra u četvrtom rangu u Srbiji, stigla u obrenovački TENT, s kojim je osvojila titulu prvaka države.

“TENT je imao uspešnu sezonu, a verujem da sledi još jedna slična. Mlada smo ekipa. U kvalifikacijama za Ligu šampiona očekuje nas italijanski Skandići. Nije moglo teže, ali pokazaćemo se u najboljem svetlu”, zaključila je Hena Kurtagić.

M. Minić