NOVI PAZAR – Reprezentativac Srbije u biciklizmu Admir Kolašinac rekao je danas da je na prethodnim medjunarodnim trkama Kroz Srbiju i Beograd – Banjaluka imao priliku da uči od vrhunskih takmičara.

“Prezadovoljan sam svojim nastupima, s obziroma da sam bio najmladji učesnik sa 18 godina, a da neke kolege imaju po 20 godina iskustva. Mnogo sam naučio jer sam imao priliku da se uverim kako izgleda nadmetanje s pravim profesionalcima”, rekao je Kolašinac.

Prvih dana septembra, Kolašinac je vozeći za regionalnu ekipu Miks Beograd na troetapnoj 60. trci Kroz Srbiju bio 33. u ukupnom plasmanu i osmi u konkurenciji mladih vozača.

Odmah potom startovala je četvoroetapna 14. trka Beograd – Banjaluka, gde je mladi Novopazarac u dresu reprezentacije Srbije zauzeo 45. mesto u generalnom poretku i 11. kod mladih vozača.

“Bilo je mnogo dobrih vozača i mnogo dobrih ekipa. Posle tri dana na prvoj trci tek se zagrejete, ali onda slede još četiri teška dana, pa je u finišu pakleno. Počastvovan sam što sam od Beograda do Banjaluke vozio u najjačoj selekciji Srbije”, naveo je Kolašinac.

On je dodao da je selektor reprezentacije Srbije Nebojša Jovanović bio zadovoljan učinkom njegovih biciklista.

“U drugoj trci radili smo za Dušana Kalabu, koji je bio najbolji sprinter, dok je u prvoj Dušan Rajović ostvario etapnu pobedu. To je velika stvar za baš biciklizam”, ocenio je Kolašinac.

indeksonline.rs/Beta