BEOGRAD – Građani Srbije moraju da se odluče da li im je važnije zdravlje ili veselje, istakao je epidemiolog Predrag Kon u postu objavljenom na Fejsbuku, i dodao da uspešnost borbe protiv epidemije zavisi od solidarnosti građana i poštovanja mera u cilju zaštite od virusa.

Kon je istakao da građani Srbije moraju da se odluče, da li im je važnije održavanje masovnih veselja, svadbi, sportskih utakmica i drugih velikih skupova, odlasci na putovanja i “razni dogadaji koje volimo i u kojima uživamo ili su nam važniji životi ljudi i čuvanje zdravstvenog sistema Srbije?”.

“Da li smo u stanju da se kao društvo još više adaptiramo, da država pomogne i onima kojima do sada nije, a objektivno ne mogu zbog epidemije da rade?”, upitao je Kon.

Poznati epidemiolog je istakao da da bi pogoršanje epidemiološke situacije u zemlji moglo da bude sprečeno uz mnogo više razumevanja i solidarnosti i uz striktno poštovanje mera, i da “zavisi od svih nas”.

“Novo povećanje broja zaraženih “neće rešiti pojedinci, vlada, predsednik… Svi su samo u prilici da pokazuju put, traže i pronalaze izlaz, a rezultat dolazi samo sa postojanjem razumevanja i solidarnosti”, zaključio je Kon.

indeksonline.rs