NOVI PAZAR – Trener košarkaša Novog Pazara Darko Kostić rekao je danas zadovoljan dosadašnjim tokom priprema za Košarkašku ligu Srbije (KLS), a da je mali problem predstavljala jedino lakša povreda plejmejkera Alekseja Nešovića.

“Sve ide po planu, osim te povrede Nešovića. Ipak, oporavio se i priključio saigračima. Imali smo kraću rotaciju na prethodna dva test meča. Njegovo iskustvo je mnogo važno za ovaj tim. Slede nam još dve kontrolne utakmice, protiv Pljevalja i Sloge”, rekao je Kostić.

Pazarci su u prvom prijateljskom susretu ubedljivo poraženi od Zlatibora u Čajetini, a potom su u neizvesnoj završnici u Staroj Pazovi izgubili od Dunava iz Starih Banovaca.

“Do početka prvenstva ostalo je još oko 10 dana. Malo ćemo da ‘popustimo’ sa treninzima, da bismo dobili na svežini i posvetili se šuterskim i taktičkim stvarima”, najavio je Kostić.

KLS će startovati 26. septembra, kada će Novi Pazar u utakmici prvog kola gostovati ekipi Zlatibora.

Iako se činilo da se zakasnilo s formiranjem druge ekipe, koja će igrati u Drugoj regionalnoj ligi Zapad, razvojni tim Novog Pazara pod nazivom Koš 020 nastupiće u četvrtom rangu takmičenja.

“To je liga u kojoj će sazrevati momci ponikli u našim redovima. Dugo su u našem sistemu, a sada će igrati seniorsku ligu. Ta liga nije naivna. Očekujem da tu stasavaju naši novi prvotimci”, naveo je sportski direktor Pazaraca Džemil Imamović.

Druga regionalna liga Zapad kreće 10. oktobra, a Koš 020 će u prvom kolu dočekati Polet iz Ratine.

M. Minić