BERLIN – Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je pandemija korona virusa istakla potrebu za masovnom nadogradnjom tehnologije u školama širom zemlje, prenosi Asošijeted pres.

Merkel je u svom nedeljnom video podkastu rekla da su nastavnici prebacili na onlajn održavanje nastave nakon zatvaranja škola zbog pandemije.

To je istaklo značaj digitalnih medija i drugih sredstava, ali i otkrilo široko rasprostranjene infrastrukturne probleme, istakla je Merkel.

“Zbog toga moramo maksimalno da ubrzamo digitalizaciju škola. To nam je potrebno kao neophodan dodatak održavanju nastave licem u lice”, rekla je nemačka kancelarka i dodala da će vlada izdvojiti šest milijardi evra u te svrhe.

Merkel je rekla da sve škole moraju da imaju brz internet što je pre moguće i da nastavnici moraju da imaju kompjutere koji mogu da podrže održavanje digitalne nastave.

Škole u Nemačkoj su ponovo otvorene, ali zvaničnici upozoravaju da zemlja mora da bude spremna u slučaju da dođe do ponovnog porasta broja obolelih.

Nemačka je od početka pandemije prijavila više od 271.000 slučajeva zaraze korona virusom, dok je od posledica bolesti izazvane njime preminulo blizu 9.500 ljudi.

indeksonline.rs/Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here