BEOGRAD – Kompanija MK Group je tokom leta obezbedila besplatan trodnevni odmor za 450 lekara i drugog medicinskog osoblja iz Srbije i regiona u svojim hotelima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Tokom juna, jula, avgusta i septembra lekari i medicinsko osoblje Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, Kliničkog centra Vojvodine, kovid bolnica u Ljubljani, Mariboru, Celju i Golniku mogli su da se odmore i relaksiraju u luksuznim hotelima Grand na Kopaoniku, Kempinski Palace u Portorožu i Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji, , saopšttila je MK grupa.

Naglašava se da je odziv medicinskih radnika za besplatan odmor bio veliki.

„Čast je i privilegija ugostiti zdravstvene radnike, koji su najviše doprineli zajednici u ovom teškom periodu i pružiti im relaksirajući odmor“, rekao je Radoš Ðorđević, direktor hotela Grand.

Klinički mikrobiolog KC Srbije Maja Radić Sekereš, koja je provela tri dana na Kopaoniku, izjavila je da je ovaj predah lekarima mnogo značio, jer su od marta u kovid bolnicama radili bez dana odmora.

“Na sreću situacija se malo smiruje pa smo iskoristili vaučer kako bismo napunili baterije za sve što nas čeka u budućnosti“, rekla je ona.

MK grupa i njene kompanije članice su tokom pandemije kovid -19 izdvojile skoro pola miliona evra u borbi protiv korona virusa, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs