Baner

PODGORICA – Demokratška partija socijalita (DPS) Mila Ðukanovića najoštrije je osudila i kao neistinite odbacila navode lidera jedne od tri pobedničke koalicije na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, Dritana Abazovića, da je crnogorski predsednik bio aktivni učesnik “genocida u Srebrenici”.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu portparol DPS-a Andrija Nikolić kaže da su optužbe Abazovića “sramne i bedne” i da njima pokušava da “u sred Sarajeva namerno zamagljuje istinu” o tom ratnom zločinu.

Lider koalicije “Crne na bijelo” je, gostujući na sarajevskoj Fejs tv, rekao da će više štiti Crnu Goru od Ðukanovića, da je, kako je naveo, “Ðukanović aktivni učesnik genocida u Srebrenici”, kao i da je izgubio izbore u Crnoj Gori koje je sam organizovao, prenela je sarajevska Slobodna Bosna.

Takođe, optužio je DPS da je kriv što je, kako se navodi, u Crnoj Gori ojačala desnica.

Portparol DPS Nikolić to negira i ističe da su Abazovićeve optužbe na račun predsednika Ðukanovića “sramne i bedne”.

Sramne su, navodi, jer su “apsolutna neistina i morbidna izmišljotina”, a bedne, jer ih je, kaže Nikolić, Abazović izgovorio za sarajevski medij u trenutku kada se u nekim delovima Crne Gore, tvrdi, napadaju “građani islamske vere i njihova imovina, od fašista i šovinista”.

Nikolić tvrdi i da svi ovi napadi koincidiraju sa, kako navodi, “najavom velikosrpskih nacionalista, koji otvoreno negiraju genocid u Srebrenici, čiji duhovni vođa i politički otac mitropolit Amfilohije muslimane naziva ”lažnim ljudima, lažne vere””, kao i da će nakon izbora upravo sa Abazovićem da čine izbornu većinu.

Nikolić konstatuje da je zabrinjavajuće to što, kako kaže, ovo nije prvi put da URA, okosnica koalicije Crno na bijelo, iznosi “špekulacije povodom genocida u Srebrenici”.

Poručuje da će DPS uvek stajati na stubu odbrane, multietničke, multikonfesionalne i građanske Crne Gore i svaki pokušaj manipulacije ovim tekovinama crnogorskog društva, kao ovaj poslednji Abazovićev, snažno će, ističe, osuditi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here