NOVI PAZAR – Ubrzo nakon što se u javnosti pojavio snimak kako policijski službenik kolenom pritiska osumnjičenog u predelu glave i vrata, u javnost je procurela informacija da je uhapšeni E.P. (27) iz Novog Pazara kod sebe imao manju količinu marihuane.

Kako prenosi lokalni Radio Sto plus, osumnjičeni E.P. je uhapšen u ulici Generala Živkovića, a pretesom njegovog automobila pronađeno je 2,7 grama marihuane.

“Osumnjičeni se oglušio o komande policijskih službenika i krenuo u bekstvo prilikom rutinske kontrole. Policajci su ga savladali primenom adekvatne fizičke sile, u skladu sa ovlašćenjima”, rekli su za “Sto plus” iz Policijske uprave Novog Pazara.

Kako se navodi, osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Podsećamo, ranije danas u Novom Pazaru javnost je burno reagovala na društvenim mrežama zbog načina hapšenja osumnjičenog, tražeći da se utvrdi odgovornost ili eventualna prekomerna upotreba sile od strane policijskog službenika.

indeksonline.rs